top of page

"COCODRILO", "CONFETI" I "GUISANTES": GUANYADORS DE LA PRIMERA EDICIÓ DEL CERTAMEN DE CREVILLENT


Els guanyadors de la nit al costat de l'Alcalde José Manuel Penalva, el Regidor de Cultura Jesús Ruiz i el Director del Certamen Roque A. Ortiz

Divendres passat, 7 d'agost, va ser una nit màgica a Crevillent. El cinema va tornar a la nostra ciutat de la mà del I Certamen de Curts de Crevillent. Organitzat des de la Regidoria de Cultura i el seu regidor Jesús Ruiz, amb la direcció del realitzador Roque A. Ortiz, amb la coordinació d'Ana Satorre des de la Casa de Cultura i amb la col·laboració de l'Associació de Creadors de Crevillent i Cineforum Crevillent.

La vetlada va estar amenitzada per Rosa Mª Pérez, que va estar donant pas als diferents moments clau de la nit.

Rosa Mª Pérez, presentadora del I Certamen de Curts de Crevillent

Es va projectar un vídeo en què un “Heroi” crevillentí interpretat per Jairo Pomares es feia amb el guardó i va provocar més d'un riure. La sorpresa va arribar quan una vegada finalitzat el vídeo, el mateix actor va entrar i va depositar el guardó en l'escenari.

Jairo Pomares, qui va interpretar al "heroi" crevillentí, depositant el guardó

Després de la presentació del Certamen, es van poder veure els 11 curtmetratges seleccionats pel Comité de Selecció. “Hippie”, “A la cara”, “Limbo” “# superinlove”, “*Kohlestift”, “*Confeti”, “*Sachiko”, “Espronceda”, “Cocodrilo”, “¿Sigues ahí?” i cGuisantes: Sinfonía industrial en cuatro movimientos”.

Quan van finalitzar, l'organització va recollir el vot del públic per a fer el recompte. Mentrestant, els músics Vanesa Belmonte i Fernando Mas, van interpretar peces d'algunes bandes sonores compostes per John Williams i Ennio Morricone. Una actuació que va deslligar l'aplaudiment de tots els assistents.

Vanesa Belmonte y Fernando Mas interpretenta les peces de John Williams i Ennio Morricone

Finalment, es va fer lliurament dels premis de la nit:

El premi de l'Associació de Creadors de Crevillent, entregat pel president de l'associació José Cuerda, va anar per al curtmetratge “Guisantes: Sinfonía industrial en cuatro movimientos” de Fran Gas.

El director de Guisantes Fran Gas junt a Carla F Benedicto, compositora de la Banda Sonara del curt

El premi del públic, entregat pel Regidor de Cultura Jesús Ruiz, va anar per al curtmetratge “*Confeti” de Sergi Miralles i Mila Luengo.

Els directors de Confeti, Mila Luengo i Sergi Miralles

I el premi Vila de Crevillent, entregat per l'Il·lustríssim Senyor Alcalde Jose Manuel Penalva, va anar per al curtmetratge “Cocodrilo” de Jorge Yúdice.


Jorge Yúdice, director de Cocodrilo

El mateix Alcalde va voler destacar la gran labor realitzada en l'organització en aquesta primera edició i va emplaçar a tot el públic per a una segona edició a la qual molts dels assistents ja van voler deixar constància de la seua segura assistència.


Des de la Direcció del Certamen no volem perdre l'oportunitat de nomenar també i agrair agrair enormement la col·laboració de totes les persones que de manera desinteressada van voler participar en aquest esdeveniment. En primer lloc els membres de l'Associació de Creadors de Crevillent que van estar darrere de l'organització: Franjavi Quesada, José Cuerda, Antonio Pérez, Mónica Giménez, Cristina Romero i, especialment, Gonzalo Miralles que va realitzar les labors de Director Adjunt del Certamen. En segon lloc a Juan Carlos González i José Javier Martínez, de Cinefórum Crevillent, membres del Comité de Selecció. També a Carlos Candela i Fátima Gregorio, que van ser membres del Jurat Oficial. A Vanesa Belmonte i Fernando Mas, violoncel·lista i pianista que ens van obsequiar amb un concert en el qual van treballar durant setmanes. I finalment a tots i cadascun dels actors que van participar en els spots que es van publicar en Xarxes Socials i es van projectar durant el certamen, especialment a Jairo Pomares i Javi Sánchez per l'impressionant treball i esforç realitzat durant l'últim vídeo que es va poder veure al començament de la gala.

bottom of page