top of page

PRESENTEM EL CARTELL DE LA II EDICIÓ

L'Ajuntament de Crevillent a través de la Regidoria de Cultura presenta el 10 de juny en roda de premsa el Cartell Oficial de la 2a Edició del Certamen de Curtmetratges de Crevillent i les novetats de cara als dies que se celebrarà.


El Cartell ha sigut realitzat per Franjavi Quesada i Gonzalo Miralles. Un cartell que s'emmotla a la temàtica d'aquest segon any: els primers anys del cinema. En ell es pot observar una clara referència al cinema de l'expressionisme alemany, sobretot al Gabinet del Dr Caligari i a Nosferatu. Chaplin, Harold Lloyd i Félix el Gat acompanyen també a l'estàtua de Jaume I, tan reconeguda en la nostra localitat. Un cartell que a més serveix com a homenatge a Miguel Ruiz, escultor d'aquesta imatge que va morir enguany.


El certamen se celebrarà els dies 6 i 7 d'agost. En tots dos es realitzaran projeccions sent el primer dia el que es dedicarà a la categoria local i el segon per a l'oficial. En aquests moments, el Comité de Selecció està realitzant el visionat de 195 curtmetratges, una xifra major que la de l'any anterior que ja suposa un èxit. La segona dada és que d'aqueixos curts, 22 són crevillentins, una xifra que confirma l'interés de la gent de la localitat pel món del cinema.


Una altra novetat enguany és la realització d'una exposició temàtica dels primers anys del cinema realitzada per l'Associació de Creadors de Crevillent. L'exposició s'inaugurarà el dia 12 de juliol i es podrà visitar fins al mateix dia del Certamen a la Casa de Cultura José Candela Lledó. En ella, la visió de diferents artistes portarà al visitant a un viatge pels inicis del seté art fins al moment previ de l'arribada del cinema sonor.


A més, enguany es realitzarà, igual que l'anterior, una actuació musical el dia 7 d'agost acompanyant la projecció dels curtmetratges de la categoria oficial. El pianista crevillentí Carlos Mansa transportarà al públic al passat que podrà experimentar com visualitzaven les primeres pel·lícules durant els inicis d'aquest art.


L'Alcalde José Manuel Penalva i el Regidor de Cultura Jesús Ruiz anima als crevillentins a assistir els dies 6 i 7 d'agost a aquesta festa del cinema que finalitzarà el mateix dia 7 amb el lliurament dels següents premis:

  • Categoria Oficial: premi al millor curtmetratge de la Comunitat Valenciana seleccionat pel Jurat Oficial, dotat amb 800 euros i guardó. Atorgat per l'Excel·lentíssim Ajuntament de Crevillent.

  • Premi del públic: premi al millor curtmetratge de la Comunitat Valenciana seleccionat pel públic, dotat amb 300 euros i guardó. Atorgat per l'Excel·lentíssim Ajuntament de Crevillent.

  • Categoria Local: premi al millor curtmetratge de Crevillent, seleccionat pel Jurat Oficial, dotat amb 200 euros i guardó. Atorgat per l'Excel·lentíssim Ajuntament de Crevillent.

  • Premi de la ACC: premi al curtmetratge 100 euros i diploma. Atorgat per l'Associació de Creadors de Crevillent.

De izq. a der. Gonzalo Miralles, Franjavi Quesada, José Manuel Penalva, Jesús Ruiz, José Cuerda y Roque A. Ortiz

El Certamen de Curtmetratges de Crevillent compta amb la direcció del realitzador crevillentí Roque A. Ortiz, la coordinació d'Ana Satorre i la direcció adjunta de Gonzalo Miralles. A més, enguany torna a comptar amb la col·laboració de José Cuerda com a realitzador dels guardons i amb Juan Carlos González i Javier Martínez, encarregats del Cinefórum Crevillent, com a membres del Comité de Selecció del Certamen.


Comentários


bottom of page